Novogodišnji prijem za direktore osnovnih i srednjih škola

Načelnik Općine Ilidža prof. dr. Senaid Memić 26. decembra 2017. godine upriličio je tradicionalni novogodišnji prijem za direktore osnovnih i srednjih škola sa područja općine na kojem se razgovaralo o dosadašnjoj i budućoj saradnji Općine i škola, te potrebama i problemima i kako ih prevazići. Da je ovogodišnja saradnja bila izuzetno uspješna govori i činjenica da je Općina za škole u ovoj godini izdvojila 1.300.000 KM na čemu su direktori škola izrazili svoje zadovoljstvo i zahvalnost. Načelnik je obećao da će Općina i u narednoj godini pomagati školama u poboljšanju uslova za rad.

„Hvala vam na svemu što činite za našu djecu i drago mi je da ste zadovoljni saradnjom. I u narednoj godini ćemo nastaviti pomagati škole u stvaranju boljih uslova za našu djecu, a u planu je i početak izgradnje osnovne škole na Stupu“, kazao je načelnik Memić.  

Načelnik Memić je danas obišao i Kliniku za pedijatriju, odjeljenje za hematonkologiju i uručio 22 paketića djeci koja tu borave. Paketići su dio njihove novogodišnje radosti i želja je da se tim činom izmami bar jedan dječiji osmjeh.