Načelnik Memić ugostio Sadina Hadžaliju, evropskog prvaka u boksu

Sadin Hadžajlija, juniorski reprezentativac BiH i takmičar Kickboxing akademije Ilidža, u kategoriji -86 osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u kikboxu za juniore koje se održavalo u Skoplju u Makedoniji od 03. do 08. septembra.Tim povodom načelnik Općine Ilidža prof.dr. Senaid Memić 25. septembra upriličio je prijem za ovog zlatnog reprezentativca BiH i uručio mu nagradu u iznosu 2.000 KM.
Načelnik Memić čestitao je bh reprezentativcu na postignutom uspjehu, ističući da će Općina u skladu sa svojim mogućnostima nastaviti podržavati rad uspješnih sportista i sportskih kolektiva.
"Ponosni smo na tvoj rezultat i ti ćeš ostati u istoriji upisan kao zlatni momak. Budi primjer i ostalim takmičarima i nikad ne zaboravi odakle dolaziš.Vi ste najbolji ambasadori naše zemlje i želim da nastavite tako i budete uvijek najbolji" rekao je, između ostalog, načelnik Memić.

Prijemu su prisustvovali i Sadinov trener Nermin Bašović, pomoćnik načelnika za obrazovanje, kulturu, sport i informisanje Denis Muhović i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Dževad Poturak.
Hadžalija je zahvalio načelniku na podršci, a njegov trener Bašović kazao je da je ova medalja pokazatelj jednog kontinuiranog rada u klubu sa mladim takmičarima na koje su fokusirani od početka djelovanja. "Sadin je mlad i perspektivan takmičar koji je opravdao naša očekivanja, nadamo se da će u budućnosti biti uspješan i u seniorskoj konkurenciji" naglasio je Nermin Bašović.