Mladim ljudima dat poticaj u razvoju poduzetničke inicijative

Na osnovu Pravilnika o kriterijima, načinu i postupku dodjele budžetskih sredstava za poticaj razvoju poduzetničke inicijative mladih na području općine Ilidža, općinski načelnik prof.dr. Senaid Memić donio je odluku o dodjeli sredstava.Na osnovu konkursa i utvrđene liste najboljih poslovnih planova, dodjelit će se novčana sredstva za poticaj i podršku mladim ljudima u svrhu registrovanja samostalnih djelatnosti i privrednih društava.

U Općini Ilidža 3. oktobra 2017. godine načelnik prof.dr. Senaid Memić uručio je ugovore kandidatima koji su ispunili uvjete konkursa i to: Merimi Delić, 4.650,00 KM, Senadu Ibričiću,5.000,00 KM, Rasemi Hadžić, 5.000,00 KM, Semiru Isiću,  5.000,00 KM, Maliku Krehiću, 1.400,00 KM, te Nirmeli Jugo, 2.300,00 KM.

"Želim vam uspjeh u budućem poslovanju. Neće biti lako, ali trudite se i radite kao Švicarci, Amerikanci i Njemci i vjerujete u sebe.Ne posustajte prilikom prve prepreke i nadam se da ćete biti u budućnosti neko kome ćete i vi pomoći" rekao je, između ostalog, načelnik Memić.

Merima Delić kao djelatnost navela je proizvodnju kolača i slastica za privatne vrtiće i ustanove.
"Oduvijek sam voljela praviti kolače i nadam se da ću uspjeti sebi zaraditi za život i da neću biti na socijalnoj pomoći jer sam mlada i to ne želim jer mogu zaraditi na neki način. Volim to da radim i iskreno mislim da ću uspjeti i potrudit ću se " kazala je Merima Delić,  te izrazila zahvalnost Općini Ilidža na projektu.