Meris Muhović takmičar KK Champion najbolji sportista BiH

Meris Muhović, takmičar Karate kluba Champion i trener mlađih takmičarskih selekcija  proglašen je najboljim sportistom u 2016. godini,   26. januara 2017. godine u Narodnom pozorištu u Sarajevu, na manifestaciji koja je održana  u organizaciji  Sportskog saveza BiH.

Karatista Meris Muhović je imao uspješnu godinu u kojoj je ostvario dvije srebrene i jednu zlatnu medalju na velikim takmičenjima, a to ga je kvalifikovalo za osvajanje jako značajne nagrade, prve u njegovoj karijeri.

Nakon osvajanja nagrade, član KK Champion Muhović je održao govor i zahvalio se svima koji su bili zaslužni za njegove rezultate.

"Zahvalit ću se ljudima koji su direktno i indirektno utjecali na moj rezultat. To su moja porodica, moji roditelji, moja braća i moja sestra. Tu su moje klupske kolege bez kojih moji rezultati ne bi bili mogući. Na ovom mjestu prije 14 godina stajao je moj uzor, moj trener, moj mentor i moj brat, koji je imao viziju da napravi nešto veliko što će ostati i generacijama poslije i on je u toj viziji i uspio. Veliko hvala mom bratu Denisu Muhoviću", kazao je Meris Muhović.

U  organizaciji Sportskog saveza Bosne i Hercegovine 26. januara 2017. organizovana je  dodjela priznanja za najbolje sportiste naše zemlje u 2016. godini. Nagrade su dodijeljene u desetinama kategorija, a jedna od najznačajnije pripala je našem Merisu Muhoviću.