Košarkaški klub Ilidža ponovo počeo s radom

Iako su svi mislili da nema nade za Košarkaški klub Ilidža, pojavila se grupa entuzijasta, koji žele i hoće da vrate ovaj klub na mjesto koje im pripada. Prvi njihov  korak je rad  škola košarke .

Škola košarke Ilidža namjenjena je prvenstveno djeci i omladini. Namjenjena je  za visoke i niske, za spretne i nespretne,  za znalce i neznalce, za sve dječake i djevojčice osnovnih škola, koji bi voljeli da se okušaju u košarkaškoj igri. "Svi imaju pravo na igru!", to je novi slogan KK Ilidža.

Zašto baš ovaj slogan, pitali smo voditelja škole Admira Sakoča?

 

"Škola nudi redovni košarkaški trening u sportskim dvoranama prilagođenim za najmlađe uzraste uz educirane trenere.U tu svrhu KK Ilidža već opremio dvije dvorane na području Općine Ilidža, sa odgovarajućim rekvizitima za rad sa najmlađim uzrastima.Smatramo da smo mi tu isključivo, zbog malenih dječaka i djevojčica u kojima se kriju budući igrači i zbog onih  koji neće postati košarkaši ili košarkašice ali imaju  pravo na igru i "fair play", priča Admir Sakoč,  koji je sad na čelu KK Ilidža.

"Želimo napraviti školu košarke kojoj će krajniji cilj biti razvoj igrača. Pored toga, a i ne manje važno, željeli bi stvoriti široko sportsko okruženje i u njega privući što veći broj djece. To okruženje  će biti zasnovano na pozitivnim vrijednostima, uzbudljivo i dinamično, bez obzira na pripadnost bilo kojoj vjeri, naciji i socijanoj  grupi. Želimo  omogućiti mrežu druženja, kanalisati  jedan značajan dio  mlade populacije  da kroz trenažni proces  prevaziđu  probleme  u odrastanju u današnjem društvu.Ovom prilikom želio bih se zahvaliti na razumjevanju i kooperativnosti svih uposlenika i menadžmenta  svih osnovnih škola na području općine Ilidža,  a posebno bih se zahvalio direktorici Druge osnovne škole Arneli Trešnjo, te direktorici Devete Osnovne škole Nermini Budnjo.Također  cijeli ovaj projekat ne bi išao ovom dinamikom naprijed, bez tima trenera KK Ilidža i to: Anesa Arifovića, Ahmeda Dobrače, Adnana Ademovića, Adisa Muharema, Adisa Beganovića, Adnana Alijagića , Ammara Uzunovića,Alena Čolpe  i Armina Begića", naglasio je Sakoč.

"Činjenica je da su djeca sve više fizička pasivna, nisu socijalizirana, mnogo vremena provode za računarom družeći se na društvenim mrežama, bez kulture komuniciranja "uživo" sa vršnjacima i odraslima. A ipak to su ona ista djeca kakva su uvijek bila: željna pokreta, igre, nadmetanja, nadmudrivanja. Uz to srčana, odvažna spremna za velike stvari...."

Ako želite da se informišete ili da upišete vaše djete, možete ih kontaktirati na email: admir.sakoc@kkilidža.com ili putem telefona 062 04 05  05.

Više o KK Ilidža na www.kkilidza.com.