Još jedna grupa volontera uspješno završila rad

Povodom uspješno obavljenog volonterskog rada u organu uprave  Općine Ilidža  u trajanju od 12 mjeseci načelnik prof.dr. Senaid Memić 24. januara organizirao je prijem za volontere. Riječ je o volonterima sa završenom VSS i to njih 75.
Iskustvom stečenim tokom proteklih mjeseci u Općini ostvarili su  pravo polaganja stručnog ispita nakon čega će biti konkurentni na tržištu rada.  Kako je rekao načelnik Memić  volonteri su veoma uspješno obavili rad u Općini, te pokazali izuzetnu spremnost na usvajanje novih znanja i vještina.

"Vi ste budućnost BiH.Oslonite se na svoje znanje  i svoje sposobnosti.Ne posustajte i ne gubite nadu nikad. Volio bih kada bi svi vi radili one poslove za koje ste se školovali, ali nemojte da vam bude ispodniženja raditi i bilo koje druge časne poslove.Nemojte biti ulizice i poltroni. Ne  prodajite obraz i ne ponižavajte se. Nadam se da ste tokom ove godine naučili mnogo i da će stečeno iskustvo u budućem  životu biti vam od koristi. Želim vam puno sreće i uspjeha i na privatnom planu" izjavio je, između ostalog načelnik Memić.

Prema riječima volontera iskustvo stečeno u Općini Ilidža  im je od velike koristi i nadaju  se da će im pomoći pri pronalasku posla, a zahvalili su se ujedno i na šansi koja im je pružena. Inače u Općini Ilidža volontiralo je  247  mladih ljudi sa VSS spremom.