Jedinstvom do medalja

Jedinstvo koje se spominje često u našem svakodnevnom govoru prije svega potvrđuje da se tako jača svijest i potreba međusobnog uvažavanja i pomaganja, ali, jedinstvo se realizuje i kroz druge zajedničke programe i aktivnosti.Bez jedinstva, zajedništva, međusobne saradnje i pomaganja teško može biti uspjeha u bilo kakvom poslu. Jedinstvena organizacija boraca unija veterana Općine Ilidža potvrdila je to pravilo i zahvaljući tome donijela medalje na Ilidžu. U Hotonju u Vogošći, 23. i 24. septembra održane su sportske igre veterana na kojem su učestvovali veterani iz svih devet općina Kantona Sarajevo. Veterani Ilidže su postigli zavidne rezultate.
Kako u razgovoru kaže Šefket Đešević, predsjednik JOB-a, ponosan je da su bez ikakvih finansijskih ulaganja postigli rezultate, i to zahvaljući jedinstvu i organizaciji, kako reče, što im je najveći uspjeh.
"Treba nam zajedničko djelovanje, jer snaga pojedinaca se ne može porediti sa snagom zajednice. Jedno pravilo nam kaže da u ljudskoj historiji ništa ne nastaje bez čovjeka, a ništa dugo ne traje bez institucije, bez dobro uređene organizacije čijem radu pojedinci doprinose.A mi veterani to njegujemo i njegovat ćemo i dalje u budućnosti. Jedni druge nismo ostavljali kad je bilo najteže, kad se radilo o životima, a danas kažemo dok smo živi, borit ćemo se za te ideje i gdje god budemo išli predstavljat ćemo našu Ilidžu najbolje što možemo i donositi medalje" rekao je, između ostalog, Šefket Đešević, te dodao da veterani se bore i stalno podsjećaju na borbu najčasnije armije i to se mora nastaviti zbog generacija koje dolaze. Naši veterani donijeli su zlato iz discipline pikado, u malom fudbalu srebro, a u šahu bronzu. U tenisu su također bili drugi. Ekipa koja je preedstavljala Općinu Ilidža u malom nogometu: Ćazim Mučić, Edin Baručija, Mehmed Mehuljić, Mufid Ademović, Esad Brdar, Safet Rujević i Aziz Ramović.Stoni tenis: Muhamed Borić i Sead Kapetanović. Šah: Kemal Bajramović i Fahrudin Čolpa.Pikado:Ćazim Mučić, Zejnil Ovčina i Šefket Đešević.