Hiljade građana Ilidže podrška porodici Memić

Porodica Dženana Memića, mladića koji je preminuo 15. februara usljed teških povreda koje je zadobio u  Velikoj aleji na Ilidži, 8. februara  je organizovala mirne proteste. Nekoliko hiljada građana okupilo se na Ilidži ispred zgrade općine te su maršem prema mjestu stradanja Dženana Memića zajedno s njegovom porodicom obilježili prvu godišnjicu smrti.Pred okupljenim građanima Ilidže i Sarajeva govore su održali Dženanov otac Muriz Memić, njegov advokat Ifet Feraget, poznanici i prijatelji porodice.

Muriz Memić je rekao da traži ostavku glavne tužiteljice Tužilaštva Kantona Sarajevo Dalide Burzić, ako ne zbog greške u radu, onda iz moralnih razloga. Advokat Feraget je kazao  da nekažnjavanje zločina predstavlja pozivanje na nove zločine i da je nakon zaključka Skupštine KS "potpuno legitiman zahtjev porodice i javnosti da se slučaj ispita na pravi način".

Protestima se pridružio i načelnik Općine Ilidža prof.dr. Senaid Memić koji je istakao da  se mora otkriti istina kako bi se vratilo povjerenje u pravnu državu.

Protesti na Ilidži koji su organizovani u znak podrške porodici Dženana Memića okončani su mirno.