Galerija volonterizma-Volonteriranje je cool

U organizaciji Centra za razvoj omladinskog   aktivizma „CROA „ 5. decembra 2016. godine održana je „Galerija volonterizma“ - završna manifestaciju projekta „Volontiranje je cool!“. Općina Ilidža prepoznala je  vrijednost ovog projekta  koji promoviše  pozitivne efekte  volonterizma  i  finansijski ga podržala.
Na manifestaciji je učestvovalo  više od 250 volontera koji su predstavljali  svoju volontersku grupu, a došli su  iz 35 osnovnih škola sa područja Sarajeva, Mostara, Stoca, Konjica, Čapljine, Goražda, Trnova, Istočnog Sarajeva i Foče.
Više od 500 volontera je u proteklim mjesecima jednom sedmično realiziralo volonterske aktivnosti po vlastitom izboru s ciljem rješavanja problema lokalnih zajednica. Volontirajući u lokalnim zajednicama ukupno su ostvarili više od 50.000 volonterskih sati i doprinjeli našoj državi više od 150.000 KM. Cilj manifestacije je omogućiti volonterima da prezentuju svoj volonterski rad i angažman, razmjene svoja iskustva koja su stekli učešćem na projektu „Volontiranje je cool!”, promovišu korisne efekte volonterizma i pozovu vršnjake na razmišljanje i uključivanje u volonterski rad.
Kroz projekat 'Volontiranje je cool!' zajedno sa školama, kao ključnim nositeljima odgoja i obrazovanja, pripremaju se učenici  za suživot s drugima u zajednici te razvijaju  i potiču  kvalitetan sistem vrijednosti i odgovornosti za zajednicu.