Druga osnovna pobjednik takmičenja “Upozoravanje na opasnost od mina”

U organizaciji  Crvenog križa Općine Ilidža 11. novembra 2017. godine održano je 21. Općinsko takmičenje Crvenog križa iz programa “Upozoravanje na opasnost od mina”. Takmičenje je održano u Trećoj osnovnoj školi a učešće su uzeli učenici sedmih razreda iz deset osnovnih škola naše općine.

Oni su svoje znanje pokazali u odgovaranju na pitanja iz programa, slaganju slagalice sa prigodnom slikom programa, pantomimom sa pojmovima i sloganima o minama, te na kraju sklapanja slogan programa. Najuspješnija je bila ekipa Druge osnovne škole, koja će Crveni križ Ilidža i Općinu Ilidža predstavljati na predstojećem Kantonalnom takmičenju koje će se održati  18. novembra 2017. godine u Osnovnoj školi Čengić Vila I .

Drugo mjesto zauzela je ekipa Četvrte osnovne,  a treće Devete osnovne škole Ilidža. Stručni žiri na takmičenju su sačinjavali Rifat Hodžić,predstavnik Civilne zaštite Općine Ilidža, Senadin Kumro, koordinator programa Upozoravanje na mine Crvenog križa FBiH, te Amer Ibrahimović, dugogodišnji aktivista.