Ambasador Saudijske Arabije u BiH Hani bin Abdullah Momina posjetio Općinu Ilidža

Njegova ekselencija Hani bin Abdullah Momina, ambasador   Saudijske Arabije u BiH  posjetio je 19. maja 2017. godine Općinu Ilidža. Načelnik Općine Ilidža prof.dr. Senaid Memić  upoznao ga je sa trenutnom ekonomskom situacijom  u općini, privrednim i turističkim  potencijalom,  kao i budućim razvojnim projektima. Posjeta je protekla u konstruktivnim diskusijama vezano za mogućnosti unapređenja saradnje  i  u narednom periodu

Nakon prezentovanih projekata  ambasador  Hani bin Abdullah Momina istakao je zadovoljstvo postignutim  napretkom  Općine Ilidža. 

"Prioriteti moje misije su  pokretanje politike Kraljevine Saudijske Arabije radi nastavka saradnje i podrške Bosni i Hercegovini, politički i ekonomski. Kraljevina Saudijska Arabija će nastaviti sa svojom politikom podrške jedinstvu i stabilnosti Bosne i Hercegovine, jer je suživot različitih religija i nacija na njenom prostoru jedinstven primjer i dokaz tolerantnosti bosanskohercegovačkog društva i prihvatanja drugog.Prijatno sam iznenađen napretkom kojim ide Ilidža i nadam se da ćemo nastaviti dobru saradnju.Na Ilidži  su ljudi dobronamjerni  i dobri domaćini svima "  istakao je ambasador Hani bin Abdullah Momina.